Parsul Alunar

 

CONSTIPATIA IXCHEMICA LA PARSUL ALUNAR

Domnule Presedinte, doamnelor si domnilor invitati. Aceasta seziune de comunicari stiintifice, in cadrul prodigiosului nostru institut a ridicat multe probleme, a rezolvat sau - in unele cazuri - a solutionat o mare gramada de chestii importante. Am observat aici interesul ridicat al comunitatii stiintifice si preocuparea crescânda a a noilor generatii pentru ceea ce se cheama Stiinta, cu Sî mare.

In cadrul acesta elevat, am onoarea sa aduc si eu mica mea contributie la acest important Seminar:

Constipatia IXCHEMICA la…PÂRSUL-ALUNAR !

Va rog, aplauzele nu sunt necesare. Este o tema careia i-am dedicat ultimii zece ani din viata, impreuna cu sotia mea, si cu asistenta mea, actualmente eminenta doamna profesor doctor-inginer Bobocica Gostat , care, din pacate, nu a putut fi prezenta in mijlocul nostru, fiind plecata la MA-SA!! DUCA-SE!!

Si-acum, sa ne-ntoarcem la subiectul acestei comunicari: constipatia IXCHEMICA la pârsul alunar (va rog, aplauzele chiar nu sunt, în modestul meu caz, necesare).

Vom începe - paradoxal - cu sfârsitul, pentru o discutie preliminara, teoretica, în care vom elucida termenul de "pârs-alunar" (fara aplauze, va rog). Alunar, spre deosebire de nelunar, bi-, tri- lunar, meta, orto si para lunar sau lunar simplu, nu are nici o legatura (directa, cel putin) cu luna. Sau, cel putin, eu n-am observat, in cei zece ani de cercetari, vreuna. Nu. Alunar se refera la alun. Da! Acest frumos si liric copac, ce se mladie voios in crângurile, râpele si padurile tarii noastre, da naturii minunatele alune, cu care, printre altii, se hraneste si pârsul-alunar (nu era necesar sa aplaudati).

Ei bine, acest minunat animal de padure, colorat în maro, cu o dunga neagra pe spate, par scurt si fin, care traieste, se inmulteste si se simte uneori mai bine, alteori mai rau in scumpa noastra tara. Asa ajungem iata, pe aceasta cale, la problema-cheie a acestei seziuni de comunicari:

Constipatia IXCHEMICA la… PÂRSUL ALUNAR!!

Sunt binemeritate aceste aplauze, doamnelor si domnilor. Nu as fi spus-o, daca nu mi-as fi petrecut ultimii zece ani din viata studiind aceasta boala. La prima vedere, pare o boala oarecare: o maladie intestinala , provocata de un virus care are o perioada de incubatie, una de dezvoltare si atac, si - evident - una de deces. Ehehei, dragii mei, dar nu-i deloc asa. Exista o deosebire esentiala care nu o separa de celelalte boli, la fel ca suprafata ce desparte doua faze lichide: asta nu e o constipatie IXCHEMICA banala, oarecare, scalena, ci la… PÂRSUL ALUNAR!!

Vai, stimat auditoriu, nu era absolut necesar.

Experientele facute de mine … da … aud o intrebare. Doriti sa repetati putin? Da… De când mi-am inceput activitatea? Stimate domnule, nu va cunosc, nu v-am mai vazut pân-acum la conferinte si semiarii sau pe la vreo seziune, iar întrebarea dumneavoastra e de-a dreptul PENIBILA!! ADICA, BA, TARANE, TU VII CU DE-ASTEA, BA !!?

Stimata audienta, domnule presedinte, doamnelor si domnilor. PAI ASTA-I INTRE-BARE?!! AFARA!! AFARA!! SA I SE TAIE CAPUL!!!!

Sa ne intoarcem însa la ale noastre… La … PÂRSUL-ALUNAR!!! (Chiar asa, era absolut necesar sa bateti asa, din palme, ca niste vite?)