Musca

Musca

“Nu tot ce zboara se manānca” Proverb romānesc.

O musca zboara de bezmetica prin camera. Pe Manase īl cam agaseaza acest zgomot. Īntins pe pat, el urmareste cu atentie zborul bezmetic al mustei. La īnceput, chestia asta l-a satisfacut īntr-un mod deosebit, īnsa acum se cam simte frustrat. Nu stie cu exactitate ce ar trebui sa faca. Bulversat, se ridica īn picioare. Aceasta noua perspectiva asupra situatiei īl face sa se simta foarte puternic. si-a dat seama ca e mult mai mare decāt musca. Astfel, cu un gest precis, o īnsfaca. Acum prizoniera, musca bazaie foarte insistent. Fara sa realizeze ceea ce face, Manase baga musca īn gura si o mesteca cu o pofta indescriptibila. Nedumerit de gestul sau, se duce īn baie. Acolo, īn oglinda, īsi admira chipul bovin. Deschide larg gura si admira musca, intrata deja īn prima faza a procesului digestiv: e mestecata si saliva a īnceput deja sa-si puna enzimele īn actiune asupra minusculului bol alimentar. Aceasta imagine īl zapaceste pe bietul Manase. Ridica īncet capacul W.C.-ului si vomita īndelung.

Din prietenie

Manase se onanizeaza īn baie. Este singur. stie ca nu este frumos sa faci onanie, si totusi face. Nu-i place īn mod deosebit, dar o face. O face de vreo doua ore si īnca n-a reusit sa termine. Chiar a īnceput sa se plictiseasca. Dar nu se da dus. stie ca Gālmoz vrea sa defecheze. De vreo ora bubuie Gālmoz īn usa īncuiata, fara sa primeasca vre-un raspuns. El stie ca Manase face onanie si asta cānd face onanie nu se da dus cu una, cu doua. Gālmoz bubuie cu si mai multa īnversunare īn usa īncuiata. Vrea sa intre cu orice pret.

Īnauntru, Manase īsi continua treaba netulburat. Zgomotele animalice pe care le scoate Gālmoz de cealalta parte a usii nu-l impresioneaza absolut deloc. Sa aiba rabdare, boul dracului!

Plin de indiferenta, Manase termina. Se uita cu dezgust la rezultatul muncii sale de mai bine de doua ore. Se sterge plin de scārba si se aseaza pe W.C. Nu stie ce sa faca. Parca ar mai face īnca o onanie. Asa cum sta Manase, cu pantalonii īn vine, cu coatele sprijinite de genunchi, fata descompusa cuprinsa īn palme, ar putea trece foarte bine drept simbol al descurajarii. De-afara se aud zgomote suspecte: Gālmoz a īnceput sa plānga. Cu hotarāre si delicatete, Manase se apuca din nou de treaba.