Råzboiul, NATO si ardelenii

Fåcând un calcul simplu, dacå România urmeazå så primeascå de-a moaca så zicem 2 miliarde de dolari prin gratia NATO, asta înseamnå cam un milion pentru fiecare civil iugoslav omorât de bombe pânå acum. Banii murdari de sângele vecinilor nostri ne vor creste (prezumtiv) nivelul de trai. Si ne vor alina astfel remuscårile, cåci ce român n-ar fi dispus så se uite în altå parte sau în påmânt si så-nghitå chiar si-o moarte de om pentru-un milion de lovele?

"Uite", îsi va zice, "americanii åstia sunt oameni si ei; dacå pe ei nu-i mustrå constiinta pentru o mie-douå de crime comise de armata lor, de ce så ne mustre pe noi? De ce så nu punem totul în cârca lui Slobodan si så ne vedem de Milioanele noastre?"

Scåpati de "dilema" comunistå (e bine sau nu så ucizi pentru o societate îndoielnic mai bunå ?) românii nostri au intrat adânc în cåca...dilema capitalistå: e sau nu OK så omori pentru cå asa vrea muschii NATO? Pânå acum, råspunsul a fost transat de oficialii nostrii: cum så nu fie OK, dacå ti se-aratå milionu’?

Poate cå e mai bine pentru noi: o tarå nu poate så prospere când oamenii n-au crime pe constiintå, fapt dovedit din plin de istoria tuturor tårilor agresoare: nu poti face avere fårå sudoare si sânge (eventual, chiar si ale tale).

Iar când o ai (averea), parcå-ti lipseste ceva, nu esti la locul tåu. Si când omu’ n-are destule probleme, îsi face singur sau le rezolvå pe-ale altora. Ce bine se simt acum enlgezii cå tara lor a trecut peste o lege anacronicå a ONU pentru a-i salva pe bietii refugiati albanezi (care urmau så fie creeati special în acest scop) si ce contrariati sunt ei cå sârbii nu le sunt recunoscåtori pentru "pacea durabilå în regiune" a cårei bazå o pun acum tårile membre NATO, plåtind în mod cu totul dezinteresat din propriile lor buzunare. Asta se-ntâmplå pentru cå ei sunt civilizati si sunt evident o natiune superioarå de la care toatå lumea ar avea numai de câstigat dac-ar face cum spun ei. De exemplu, uite: iugoslavii n-au fåcut cum au spus ei si iatå-i cum au ajuns. Iar tåri ca România si Bulgaria care au "råspuns pozitiv" chemårii lor, au si câstigat un bonus de un (prezumtiv) milion/bucatå sârb, pe care nici måcar nu trebuie så-l omoare cu armatele lor.

Nu t-îi clar avantajul de-a fi pro-NATO?

Occidentalii au o mentalitate care le pemite så-si mentinå mintea liberå de remuscåri: dacå esti eficient economic, esti curat, ba chiar ti se iartå påcatele fiindcå dai de lucru la atâtia oameni.

La noi din påcate, mentalitatea este opuså - marxistul "proprietatea-i furt" e atât de bine înrådåcinat în capetele noastre seci încât pânå si presedintele ia atitudine împotriva celor care au bani si-si contruiesc case. Ca så nu mai spun de problema crimei pentru o cauzå nobilå.

Asa cå nu-i nici o surprizå cå o chestiune care pune la grele încercåri maleabilitatea însisi constiintei vestice, gåseste la noi spirite retrograde care n-au îmbråtisat cum se cuvine dialectica de câstigåtor-cu-orice-pret a minunatului capitalism si se opun acestui just si profitabil (pentru ambele pårti, dacå-i ascultåm îndeajuns pe oficialii NATO) råz...operatiune pentru implementarea påcii.

Deci românule, nu te låsa înselat de saltimbanci ca Dinescu, maniaco-depresivi ca C.T. Popescu, de nulitåti pacifiste ca Tucå sau Cristoiu sau de ce stiu eu ce retrograd cu ifose de om integru.

Laså fandoseala si pune mâna pe ban: ai tu grijå de suflet mai încolo.