Dreptul la replicå Dreptul la replicå

Stimate Domnule Extil Cipciripciceu,
Bå tembelule!

În recenzia dumneavoastrå la articolul meu “O privire poeticå asupra lumii noi. Post-modernism în stare nåscândå” ati mentionat la adresa mea niste ivenctive ca “incult, semidoct, element ostracizat si ostracizant” s-asa mai departe, care necesitå un råspuns grabnic. Adicå, pe cine faci tu, bå, incult? As vrea så aduc în atentia dumneavoastrå faptul cå eu sunt tåran tractorist angajat la IAS – Broscovaca de Jos. Cum at vrea så fiu? Soarece de biblotecå? Contopist si aragaz cu patru ochi ca tine, bå biciclistu’ lu’... Påi, io de aia m-am fåcut tåran tractorist, bå boule, ca så nu mai zicå lumea: incultule si semidoctule, esti un tåran tractorist. Si totusi, dumneavoastrå asa-mi zici. Cum ar fi så vå spun si eu cå esti “un intelectual rafinat, un biblofil s-un exceget de te-apucå benga?”

Ce mama dracului!

Låsând la o parte înjurile dumneavoastrå, pentru care a trebuit de multe ori så må uit în Dictionar, la pagina respectivå, ce-ai må cu articolul meu? Si ce dacå în timpul liber sunt obzecist-textilist, si scriu neste treburi pe care unii le aflå faine si le dau la revista “Ebulioscopie Liricå”? Trebe så vie un bou cu moacå de cârnat afumat (vezi, bå, cå si io stiu så-njur!) si så dea cu capu de pereti cå ce incult sunt io. Stii tu, bå, ce crede tåranu’ tractorist despre Poezie?

Ai, då-o dracu’ si laså panarama. Am scris acolo cå “poemele lui Cefaleu Holbåsanu inspirå teroarea absolutå a divinului estropiat”, frazå pe care at zis c-am scos-o dintr-o traducere dupå Wittigenstein. Aflå bå cåcånarule, cå io nici nu stiu så pronunt “Wittigenstein”, d’apåi så-l mai si citesc. Am scris cå “poema obzecistå este ca o sistemå de ecuatii neliniare” si dumneavoastrå at afirmat cå io sunt ostracizant. Aflå apoi, cå m-am uitat în Dictionar, la pagina respectivå, si am våzut cå ostracizant nu este, ci numai ostracizat, care acuma stiu ce-nsamnå. Da’ tu nici acum nu stii ce-i aia sistemå de ecuatii neliniare, fapt care demonstreazå cå ai fåcut Facultatea degeaba. Iar io am fåcut Profesionala si nu stiu nici io, da io sunt tåran tractorist, nu un flifizon smiorcåit.

Io stiu så-mi bag motorinå la tractor, bå, da’ tu nu sti så zici o-njuråturå ca lumea. Ar trebui så vi pe la iaseu så-ti deie båietii niste pålane peste moacå. Må ofer så vå dau si io câteva, fapt pentru care v-as ruga så vå låsati ochelarii acaså. Te tundem noi si de barbå, bå tapule!

Cu respect,

Günther Bierkgaard